Τι είναι το BARS FREESTYLE?

Το bars freestyle αποτελείται από δυναμικές ασκήσεις (Acrobatic Dynamics) και ιδιαίτερες δεξιότητες πάνω στο μονόζυγο και το δίζυγο. Αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της Καλλισθενικής Γυμναστικής και του Street Workout, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο για κάποιον να το παρακολουθήσει. Οι περισσότεροι επιλέγουν να συμμετέχουν και σε αυτό το μάθημα χάρη στον διασκεδαστικό του χαρακτήρα και στην διεύρυνση των οριζόντων της αθλητικής τους δραστηριότητας.

Το Bars Freestyle περιλαμβάνει μερικές από τις δημοφιλείς ασκήσεις όπως το 360, το Shrimp Flip, το Gainer και άλλα. Όλα αυτά είναι σβούρες (περιστροφές) ή τούμπες (σάλτα) στον αέρα εντός του διαστήματος που μεσολαβεί από τη στιγμή που αφήνουμε το μονόζυγο, μέχρι να το ξαναπιάσουμε ή να προσγειωθούμε στο έδαφος.

Το μάθημα αυτό παρ’ όλη την δυσκολία του στα τελικά στάδια, ξεκινάει από εύκολο επίπεδο και ακολουθεί προοδευτικό χαρακτήρα. Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές δεξιότητες για να ξεκινήσετε.

Πλεονεκτήματα 

  • Αύξηση της ταχύτητας αντίδρασης του νευρικού συστήματος
  • Εξαιρετική νευρομυϊκή προσαρμογή
  • Αύξηση της αντίληψης των δυνατοτήτων του σώματός μας
  • Δεν απαιτείται να έχετε δεξιότητες για να ξεκινήσετε
bars freestyle 2
bars freestyle 3

Αποτελέσματα

  • Εισαγωγή νέων ασκήσεων στην προπόνησή σας, σε έναν τομέα όχι συνηθισμένο στα κλασσικά γυμναστήρια
  • Εκμάθηση εντυπωσιακών ασκήσεων με ασφάλεια
  • Αύξηση της αυτοπεποίθησης και εκτίμηση των ικανοτήτων μας
  • Πολλά γέλια και νέες παρέες με κοινούς στόχους

Γιατί να επιλέξεις το Fitnovation Gym
για BARS FREESTYLE

Το Bars Freestyle είναι πολύ διασκεδαστικό, αλλά και πολύ επικίνδυνο όταν γίνεται σε σκληρό έδαφος ή εξωτερικούς χώρους, χωρίς μέτρα προστασίας. Για αυτόν τον λόγο και επειδή στο Fitnovation Gym προέχει η ασφάλειά σας, επενδύσαμε σε ένα επαγγελματικό εσωτερικού χώρου Street Workout Park που προσφέρεται για να δοκιμάσετε Freestyle με ασφάλεια. Η κατασκευή αποτελείται από μία χαμηλή και μία ψηλή μπάρα freestyle, ένα monkey bar, ένα τρίζυγο και στρώματα προστασίας κάτω από όλα αυτά για να σας κρατήσουν ασφαλείς σε περίπτωση πτώσης. Οι πτώσεις κατά την εκμάθηση των δεξιοτήτων είναι αναπόφευκτες και αποτελούν μέρος της διαδικασίας. Και αυτός είναι ο λόγος που συνιστούμε να ΜΗΝ τα μαθαίνετε μόνοι σας στα πάρκα, κοιτώντας τυχαία βίντεο και προσπαθώντας να αναπαράξετε την κίνηση χωρίς γνώση της τεχνικής και χωρίς μέτρα ασφαλείας. Ένας τραυματισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος ή να σας κρατήσει εκτός προπόνησης, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο Fitnovation δίνουμε προτεραιότητα στην τεχνική και την αρχή της προοδευτικότητας, ώστε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, εκπαιδευόμενοι από επαγγελματίες και κρατώντας μόνο τα γέλια από τις πτώσεις σας και όχι τους τραυματισμούς.