Τι είναι η Καλλισθενική Γυμναστική

Καλλισθενική ορίζεται κυρίως η γυμναστική με το βάρος του σώματος και περιλαμβάνει ασκήσεις όπως έλξεις, βυθίσεις, κάμψεις, καθίσματα, κατακόρυφο και άπειρες άλλες λιγότερο γνωστές, αλλά εξίσου αποτελεσματικές. Η προέλευσή της βρίσκεται στην αρχαία Ελλάδα, όπου ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως επίσης και οι Σπαρτιάτες, εφάρμοζαν το συγκεκριμένο είδος προπόνησης για την εκγύμναση των αθλητών και των πολεμιστών τους. Το όνομά της προέρχεται από τις λέξεις “κάλλος” που τονίζει την αισθητική πλευρά του ζητήματος και αναφέρεται στο σώμα και “σθένος” που αναφέρεται στην δύναμη, ψυχική και σωματική. Επομένως μιλάμε για μία ολοκληρωμένη προπονητική μέθοδο που φροντίζει την καλή σωματική κατάσταση, αλλά και την ψυχική δύναμη. Με την σωστή προπόνηση στην Καλλισθενική Γυμναστική και την διατροφή μπορείς να έχεις ένα απόλυτα υγιές και γυμνασμένο σώμα.

Η Καλλισθενική Γυμναστική απευθύνεται σε όλους

Οι ιδανικές συνθήκες για να αρχίσετε Καλλισθενική Γυμναστική (Calisthenics) είναι τώρα!
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για να κάνετε την αρχή σας. Στο Fitnovation έχουμε χωρίσει τα τμήματά μας σε επίπεδα (Levels) και δουλεύουμε μεθοδικά προσαρμόζοντας το πρόγραμμα στο επίπεδο του καθενός. Διαθέτουμε ανεξάντλητο ασκησιολόγιο με προοδευτικές ασκήσεις, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την σταδιακή ενδυνάμωση και επίτευξη δυσκολότερων ασκήσεων όπως τα back lever, front lever, human flag (ανθρώπινη σημαία), planche, muscle up, handbalancing και άλλα. Οι επιτυχίες σε αυτό το μάθημα είναι συνεχόμενες και η πρόοδος εμφανής από το πρώτο ακόμα διάστημα που ξεκινάει κάποιος. Επίσης επικεντρωνόμαστε πολύ στην ενδυνάμωση του κορμού, πράγμα που σημαίνει ότι γυμνάζουμε πολύ τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους με διπλό όφελος. Το ένα είναι ότι χτίζουμε επίπεδη κοιλιά και το δεύτερο, ότι δυναμώνει ο πυρήνας που κρατάει το σώμα μας στην  σωστή θέση και είναι υπεύθυνος για την στάση του σώματός μας – ορθοσωμία.

Πλεονεκτήματα

 • Ξεκινάτε τώρα και τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή άμεσα
 • Δεν επαναλαμβάνετε τις ίδιες ασκήσεις συνέχεια
 • Η προσήλωση είναι μεγάλη και αναπόφευκτη, γιατί υπάρχει ενθουσιασμός
 • Εκγύμναση όλων των μϋικών ομάδων, με εξειδικευμένους προπονητές
 • Ορθότερη στάση του σώματος
a man is climbing on a rope in Fitnovation Gym
Η Ηλέκτρα Ραδιώτη κρέμεται από το μονόζυγο στον εσωτερικό χώρο του Fitnovation

Αποτελέσματα

 • Ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος
 • Δυνατότεροι και πιο εμφανείς κοιλιακοί
 • Ξεκλείδωμα εντυπωσιακών ασκήσεων για όλα τα επίπεδα
 • Ερέθισμα για έναν πιο ωφέλιμο τρόπο ζωής με προπόνηση
 • Μυϊκή ανάπτυξη και μυϊκός τόνος
 • Ευλυγισία και ευκινησία δίχως προηγούμενο

Γιατί να επιλέξεις το Fitnovation Gym
για Καλλισθενική Γυμναστική

Tο καθήκον να αναλάβουμε την εκγύμνασή σας με μεθοδικότητα και ασφάλεια είναι για εμάς ιερό. Προσέχουμε πάρα πολύ την σωστή εκτέλεση των ασκήσεων και το προπονητικό πρόγραμμα, ώστε να διατηρούμε σταθερή την πρόοδο των μαθητών μας, χωρίς σκαμπανεβάσματα και χωρίς να φτάνουμε σε σημεία έντονης κόπωσης και υπερ-προπόνησης. Δουλεύουμε πάνω σε ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας και ισορροπίας, ώστε να χτίζουμε μια ασπίδα προστασίας για το σώμα, χωρίς να παραμελούμε καμία πλευρά της προπόνησης από την προθέρμανση μέχρι την αποθεραπεία. Κάθε προπόνηση είναι διαφορετική από την προηγούμενη και έχουμε μεγάλο εύρος ασκήσεων για να μην βαρεθείτε ποτέ! Συνοψίζοντας, το μάθημα Calisthenics απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να χτίσουν ένα δυνατό μυϊκό σύστημα, χρησιμοποιώντας ασκήσεις με το βάρος του σώματός τους, σε όσους θέλουν να μάθουν δημοφιλή κόλπα όπως back lever, front lever, one arm pull up, planche, handstand και τα λοιπά, χωρίς να υπάρχει όριο στο περιθώριο εξέλιξης του ατόμου. Το ασκησιολόγιο και οι δυνατότητες είναι άπειρες. Στο Fitnovation Gym το Fitness γίνεται καινοτομία και η καλλισθενική γυμναστική μπορεί να κάνει την διαφορά.