Το παράδοξο του Stockdale

Ένας Αμερικανός στρατιώτης που ήταν αιχμάλωτος στον πόλεμο του Βιετνάμ από Βιετναμέζους στρατιώτες που υπηρετούσαν την απελευθέρωση της χώρας τους βγήκε ζωντανός μετά από 7 χρόνια κράτησης και βασανιστηρίων. Ο Stockdale αφού ζούσε εν ειρήνη πια στο σπίτι του έδωσε μια συνέντευξη σχετικά με το πως κατάφερε να βγει ζωντανός και “ποιοί ήταν αυτοί που δεν άντεξαν”. Η απάντηση που έδωσε ήταν πως αυτοί που δεν επιβίωσαν ήταν… οι αισιόδοξοι. Ο δημοσιογράφος σάστισε και ο Stockdale συνέχισε να διηγείται “οι αισιόδοξοι πίστευαν πως πριν τα Χριστούγεννα θα είναι ελεύθεροι, μετά πριν το Πάσχα, μετά πριν το καλοκαίρι, μετά ξανά πριν τα Χριστούγεννα… ώσπου στο τέλος τους έφαγε το μαράζι.” Αυτός σε αντίθεση με τους άλλους ποτέ δεν προσδοκούσε να βγει σύντομα από εκεί που ήταν, και έτσι φέρθηκε όπως ήταν απαραίτητο να φερθεί υπό αυτές τις συνθήκες.

Γυμναστική στο σπίτι

Το ίδιο με τον Stockdale πρέπει να κάνουμε και εμείς την εποχή του κορωνοϊού. Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε ότι θα περάσει σύντομα και να σταματήσουμε τις συνήθειές μας, αντίθετα, πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να μην αφήσουμε κάποιους στόχους που έχουμε βάλει για μετά την άρση της απαγόρευσης. Μπορεί τα γυμναστήρια να ανοίξουν μέσα Μαΐου, μπορεί αργότερα, μπορεί αφού ανοίξουν να ξανακλείσουν μετά από κάποιο διάστημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε την προπόνηση. Είναι θέμα ψυχικής υγείας να τηρούμε αυτή την καλή συνήθεια και όσο νιώθουμε να βαλτώνουμε στην καραντίνα είναι υποχρέωσή μας να σηκωθούμε!

Βρείτε ό,τι εξοπλισμό σας εξυπηρετεί. Μονόζυγα πόρτας, κλαδιά, κρίκους, καρέκλες και καναπέδες για δίζυγα, το πάτωμα, στρώματα γιόγκα, τοίχους… και κάντε calisthenics. Έχουμε ένα πλεονέκτημα ότι μπορούμε να κάνουμε bodyweight ασκήσεις οπουδήποτε, ας το εκμεταλλευτούμε! Σκεφτείτε πως οι πιο πολλοί είχατε στόχους για το καλοκαίρι ή γενικά, δεν υπάρχει λόγος να τους αφήσετε. Τι θα κάνατε σε περίπτωση που δεν υπήρχε η απαγόρευση; Το ίδιο να κάνετε και τώρα!

Διαβάστε το άρθρο “Χάσε λίπος στο σπίτι με αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής

Το “8 ασκήσεις για το σπίτι εν μέσω καραντίνας

Το “Πως να ξεκινήσετε Calisthenics από το μηδέν” που έχει και πρόγραμμα γυμναστικής.

Ρωτήστε μας στο Facebook και στο Instagram ό,τι απορίες έχετε.

Το Fitnovation είναι εδώ να σας βοηθήσει!